Світовий банк опублікував оновлений рейтинг країн світу за розміром ВВП за 2023 рік

05 июл, 09:00

Світовий банк опублікував оновлений рейтинг країн світу за розміром валового внутрішнього продукту (ВВП) за 2023 рік, у якому Україна піднялася на 57 місце. Це свідчить про позитивні зміни в економічній ситуації країни, яка змогла покращити свої позиції у світовій економіці.

Згідно з даними Світового банку, ВВП України у 2023 році зріс на 5,3%, досягнувши $178,8 мільярдів. У порівнянні з попереднім роком, цей показник збільшився з $162 мільярдів, що дозволило Україні піднятися з 59-го на 57-ме місце у світовому рейтингу. Крім того, Україна обійшла Кувейт у рейтингу, а також додала ще одне місце через виключення Куби зі списку.

Серед найближчих сусідів України у рейтингу – Угорщина з ВВП $212,4 мільярдів та Ефіопія з ВВП $163,7 мільярдів. Це показує, що Україна знаходиться у середовищі країн зі значним економічним потенціалом і поступово покращує свої позиції.

На першому місці з великим відривом залишаються Сполучені Штати Америки, чий ВВП складає $27,4 трильйонів. На другому місці знаходиться Китай з ВВП $17,8 трильйонів. Важливо відзначити, що американська економіка майже на третину більша за китайську.

Німеччина, яка у 2023 році обігнала Японію, посіла третє місце з ВВП $4,5 трильйонів. Японія, яка входила до трійки найбільших економік світу з середини минулого століття, тепер займає четверте місце з ВВП $4,2 трильйонів. Цей спад пов'язаний з тим, що Японія у 1968 році обійшла Західну Німеччину за обсягом валового національного продукту та була другою після США до 2010 року, коли її обійшов Китай.

Перша десятка найбільших економік світу включає також Індію, Велику Британію, Францію, Італію, Бразилію та Канаду. Це країни з великим економічним потенціалом та впливом на світову економіку.

Найменшою економікою світу визнано Тувалу, ВВП якої складає лише $62 мільйони. Крім того, з рейтингу виключено такі країни, як Британські Віргінські Острови, Куба, Еритрея, Гібралтар, КНДР, Північні Маріанські Острови, Південний Судан, Венесуела та Ємен.

Таким чином, підвищення позицій України у світовому рейтингу економік свідчить про стабільний розвиток та покращення економічних показників країни, що створює позитивні перспективи для подальшого зростання.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277616.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua