Україна очікує збільшення врожаю зернових у 2024 році завдяки сприятливій погоді

08 июл, 09:00

Міністерство аграрної політики та продовольства України оновило прогноз врожаю на поточний рік, підвищивши його з 74 до 77 мільйонів тонн, що є наслідком сприятливих погодних умов. Про це повідомив виконуючий обов'язки міністра Тарас Висоцький.

За його словами, станом на цей момент в Україні вже зібрано понад 3 мільйони тонн зернових культур, серед яких пшениця, ячмінь, горох, ріпак та соя.

"У порівнянні з весняним прогнозом ми збільшили наші очікування. Наразі наш прогноз складає 77 мільйонів тонн, з них 56 мільйонів тонн зернових та 21 мільйон тонн олійних культур, що становить приблизно 5% збільшення", – пояснив Висоцький.

Незважаючи на те, що цей прогноз на 5-7% менший, ніж результат минулого року (82,8 мільйонів тонн), прогнози для пізніх культур, таких як кукурудза, соняшник та соя, ще не остаточні. Погодні умови у липні-серпні можуть суттєво вплинути на їхню врожайність.

"Ранні культури, такі як пшениця, ячмінь та ріпак, показують оптимістичні результати, що дало можливість нам підвищити прогноз виробництва зернових та олійних культур з 74 до 77 мільйонів тонн", – додав глава Мінагрополітики.

Також він зазначив, що цьогорічне збирання врожаю розпочалося на два тижні раніше, ніж зазвичай, завдяки сприятливим погодним умовам у червні. Часті дощі, які охопили більшість території країни, значно покращили вологозабезпечення ґрунту.

За даними статистики, минулого року в Україні було зібрано 59,8 мільйонів тонн зерна. Зокрема, пшениці було зібрано 21,6 мільйонів тонн, кукурудзи – 31 мільйон тонн, ячменю – 5,5 мільйонів тонн. Щодо олійних культур, було зібрано 23 тисячі тонн.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277634.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua