Союзники НАТО нададуть Україні $1 млрд на системи ППО: нові горизонти безпеки

13 июл, 12:00

На недавньому саміті НАТО у Вашингтоні було оголошено про значну підтримку Україні в сфері протиповітряної оборони. Союзники зобов'язалися виділити Україні $1 мільярд на підтримку та посилення її оборонних можливостей, а також передати такі стратегічні системи як Patriot, NASAMS і SAMP-T. Про це повідомляє американський урядовий портал.

В спільній заяві країн-членів союзу зазначено, що США, Німеччина та Румунія переадресують до України ключові системи протиповітряної оборони, щоб підтримати захист українських міст і жителів. Нідерланди та інші партнери нададуть необхідні компоненти для батарей Patriot, тоді як Італія передасть систему SAMP-T.

"Ці нові системи будуть сприяти зміцненню обороноздатності України і захисту її території. Ми впевнені, що спільні дії з українським урядом дозволять нам оперативно впроваджувати ці технології", — зазначено у документі.

Крім того, Сполучені Штати та їх партнери планують надати Україні десятки тактичних систем протиповітряної оборони, включаючи NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS та Gepard. Ці системи значно посилять оборону країни і дозволять ефективніше протидіяти повітряним загрозам.

Важливою складовою міжнародної підтримки стали зобов'язання Канади, Норвегії, Іспанії та Великобританії, які продовжать активно співпрацювати з Україною у сфері протиповітряної оборони. Інші країни-члени НАТО також докладатимуть зусиль у наданні технічної підтримки та перехоплювачів для України.

"Наша підтримка України є непохитною і сильною, що відображає наше рішуче ставлення до забезпечення її безпеки і суверенітету", — заявили у спільному зверненні союзники.

Країни-члени НАТО також висловили подяку коаліції з понад 50 країн за безперервну підтримку України, зокрема Ініціативі "Негайні дії щодо протиповітряної оборони" та Об'єднаній коаліції можливостей протиповітряної та протиракетної оборони.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277658.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua