Криза на чайних плантаціях: Індія стикається з високими цінами

14 июл, 12:00

Любителям чаю прийдеться стикатися зі значним зростанням цін на улюблений напій через екстремальні погодні умови, які сильно ударили по сезону збору врожаю в Індії. За даними Уніан, цю проблему підтверджує Чайна рада Індії.

За останніми даними, ціни на чай вже підскочили через екстремальні погодні умови. За кілограм доведеться виплатити 217,53 рупій (приблизно 1,96 долара), що на 20% більше, ніж минулого року.

Травневі спеки вже знизили виробництво чаю в Індії на понад 30% порівняно з попереднім роком, що становить лише 90,9 мільйона кілограм – найнижчий рівень за останнє десятиліття через надмірну спеку та мізерні опади.

Урядова заборона на 20 різних видів пестицидів також сильно вплинула на витрати та продуктивність виробництва чаю в Індії.

"Екстремальні погодні явища значно підточили виробництво чаю. Висока температура у травні, а потім тривалі повені в Ассамі вибили наші прогнози з колії", – заявив Прабхат Безборуах, старший чайний плантатор і колишній голова Чайної ради Індії.

Ситуація з виробництвом чаю в Індії викликає серйозні турботи на ринку, оскільки ціни продовжують підніматися, а запаси впливають на міжнародні цінові тренди.

Така криза в чайній промисловості Індії впливає не лише на внутрішній ринок країни, але й має потенційно глобальні наслідки для індустрії та споживачів у всьому світі.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277672.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua