На ринку нерухомості в Україні спостерігаються різні тенденції

15 июл, 12:00

На ринку нерухомості в Україні спостерігаються різні тенденції: ціни на квартири в новобудовах стрімко зростають, тоді як на вторинному ринку спостерігається зниження.

Найбільше зростання цін на житло у новобудовах зафіксовано у Кіровоградській області, тоді як найзначніше зниження — у Запорізькій області. Протягом останнього місяця середня ціна за квадратний метр в Україні зросла на 1,3%, за останні шість місяців — на 5,9%, а в річному вимірі — на 7,6%.

Ці дані оприлюднив маркетплейс нерухомості DIM.RIA у червні 2024 року.

Відповідно до результатів дослідження, частка готових новобудов на первинному ринку України становить 31,7%, що також свідчить про зростання з початку 2024 року, коли цей показник становив 30%. У червні в Україні було здано в експлуатацію 7 новобудов на 22 секції, а від початку року — 74 новобудови на 130 секцій. Зокрема, у Києві введено в експлуатацію 10 новобудов, а в Київській області — 18.

Найбільше зростання вартості квадратного метра на первинному ринку спостерігається в Кіровоградській області, що підкреслює високий попит на нове житло в цьому регіоні. У той час, у Запорізькій області спостерігається найсуттєвіше зниження цін на новобудови.

Традиційно, найвища ціна за квадратний метр у новобудові зафіксована в столиці. У Києві ціна квадратного метра становить 55 182 грн/м², що свідчить про високий попит на житло в столиці.

Загалом, динаміка цін на первинному ринку житла в Україні показує позитивні тенденції, які свідчать про зростання інвестиційної активності в секторі нерухомості та збільшення попиту на новобудови.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277678.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua