Литовська компанія розширює партнерство з Україною: придбання 500 вагонів для перевезення зерна

15 июл, 17:00

Литовська вантажна залізнична компанія LTG Cargo придбала 500 українських вагонів для перевезення зернових культур, що підсилює її логістичні потужності. Про це повідомляє Rail.insider, посилаючись на інформацію компанії.

Це значне придбання дозволить LTG Cargo збільшити обсяги перевезень на приблизно 1,2 мільйона тонн вантажів щорічно. Перші вагони мають надійти до Литви протягом наступних місяців, а решта партія до кінця поточного року. Додатково планується поставка ще 200 вагонів в першому кварталі 2025 року.

Зазначається, що LTG Cargo придбала всі вагони в українських виробників, сприяючи зміцненню співпраці між українськими виробниками та компанією LTG Group.

"Це важливо не лише для підтримки України у боротьбі з російською агресією, а й для забезпечення альтернативи з боку України для російських та білоруських запчастин, постачання яких було перервано, коли РФ почала війну. LTG Cargo закуповує все більше деталей і комплектуючих, які використовує у своїх вагонах, саме в українських виробників", — підкреслили в компанії.

В компанії також зауважили, що перевезення зерна становлять значну частину їхнього вантажного обсягу і продовжують стабільно зростати з року в рік. Оновлений парк вагонів буде використовуватися для збільшення обсягів перевезень вантажів усередині країни та до Клайпедського морського порту.

"З урахуванням зростання попиту на ринку, ми плануємо збільшити обсяг перевезень зернових залізницею всередині країни до 60% від загальної кількості перевезень зерна. Тож новопридбані вагони дозволять нам стабільно розвивати перевезення зернових культур", — зазначила керівниця LTG Cargo Егле Шіме.

Наразі парк вагонів литовського перевізника для перевезення зерна становить приблизно 1200 одиниць. Технічне обслуговування вагонів буде здійснюватися фахівцями з ремонту вантажних вагонів LTG Cargo.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277684.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua