Понад 5000 кредитів на житло видано за програмою єОселя за півроку

17 июл, 14:00

Протягом першого півріччя 2024 року в рамках програми "єОселя" було видано 5137 кредитів на загальну суму 8,7 мільярда гривень для придбання житла. Такі дані оприлюднила пресслужба Міністерства економіки України.

Зазначається, що більшість цих кредитів, а саме 3740, були надані на придбання житла на вторинному ринку. Інші 1397 кредитів підтримали купівлю житла першого продажу, включаючи 287 об'єктів на стадії будівництва.

Особливо активно програмою "єОселя" користувалися військові та правоохоронці, які отримали 2642 кредити. Також значна кількість кредитів була видана українцям, які раніше не мали власного житла – 1314. Серед інших отримувачів – педагоги (380 кредитів), медики (379 кредитів), ветерани (161 кредит), внутрішньо переміщені особи (150 кредитів) та науковці (111 кредитів).

Варто зазначити, що з моменту запуску програми у жовтні 2022 року, "єОселя" вже допомогла майже 11,5 тисячам українських родин придбати власне житло, надавши кредити на суму понад 18,1 мільярда гривень.

Програма "єОселя" надає можливість українцям отримати кредит на придбання житла за пільговою ставкою 3% для військовослужбовців, вчителів, медиків та науковців, або 7% для інших категорій громадян. Це робить придбання житла більш доступним для широкого кола населення.

Програма є частиною державної політики "Зроблено в Україні" і реалізується у співпраці Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації та ПрАТ "Укрфінжитло".

Партнерами програми "єОселя" є такі банки, як Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк, Sense Bank, Банк Кредит Дніпро, МТБ Банк і ТАСКОМБАНК. Ця широка мережа банків-партнерів забезпечує доступність кредитів для українців по всій країні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277705.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua