Міністерство аграрної політики активно адаптує агросектор до змін клімату

27 июл, 12:00

Міністерство аграрної політики України реалізує комплекс проєктів для адаптації сільського господарства до кліматичних змін. Ці ініціативи спрямовані на зменшення негативного впливу кліматичних змін, забезпечення конкурентоспроможності та сталого розвитку агросектору, як повідомляє «ПроАгро Груп».

За словами директора Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігоря Віштака, зміни клімату значно впливають на всі екосистеми та агровиробництво. Міністерство активно працює над заходами, що мінімізують вплив аграрної діяльності на навколишнє середовище. Зокрема, планується зменшення викидів вуглецю та раціональне використання пестицидів і хімікатів, що позитивно вплине на стан ґрунтів та якість вирощеної продукції.

Стратегія розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні до 2030 року передбачає пом’якшення наслідків кліматичних змін та адаптацію до них. В рамках цієї стратегії продовжено державну програму компенсації за відновлення та будівництво меліоративних систем, ініційовану Мінагрополітики.

Україна вже досягла значних успіхів у гармонізації свого аграрного законодавства з нормами Євросоюзу, особливо в питаннях кліматичних змін. В рамках цього процесу були ратифіковані положення Паризької угоди, схвалено низку програмних актів щодо запобігання змінам клімату та адаптації до них, а також затверджено Правила забезпечення родючості ґрунтів і застосування окремих агрохімікатів.

Враховуючи кліматичні зміни, агровиробники змушені коригувати агротехнології, структуру сівозмін, вибір культур і гібридів, пристосованих до місцевих умов, та шукати нові управлінські рішення. Для розвитку своєї діяльності вони можуть скористатися грантами на садівництво, ягідництво, виноградарство або облаштування тепличних господарств. Грантова програма дозволяє використовувати сучасні технології, що заощаджують природні ресурси.

Урядовці, науковці та аграрні асоціації об’єднують зусилля для визначення та впровадження пріоритетів наукових досліджень та удосконалення вітчизняного законодавства. Ці заходи сприятимуть сталому розвитку українського агросектору в умовах змін клімату.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277755.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua