Ужгород очолив рейтинг найдорожчих міст України за цінами на оренду квартир

25 июл, 14:00

За результатами липня 2024 року, Ужгород став найдорожчим містом України за цінами на оренду житла, обійшовши навіть столицю. Однокімнатна квартира тут коштує в середньому 17 700 грн, що перевищує ціни на оренду в Києві та Львові, згідно з даними ЛУН.

Протягом двох перших років війни Львів утримував лідерство за високими цінами на оренду житла. Однак, у липні 2024 року він опинився на другому місці. Середня вартість оренди однокімнатної квартири у Львові складає 16 500 грн, що на тисячу гривень менше, ніж в Ужгороді.

Київ, який посідає третє місце у цьому рейтингу, також зазнав змін у цінах. Середня вартість оренди однокімнатної квартири в столиці становить 15 000 грн. Це суттєво менше, ніж у Львові та Ужгороді, але все ще значно вище, ніж у багатьох інших містах України.

Далі в рейтингу найдорожчих міст за цінами на оренду житла розташовані Чернівці, Івано-Франківськ, Кропивницький, Полтава та Рівне. Вартість оренди однокімнатної квартири у цих містах складає близько 12 000 грн.

У Вінниці та Дніпрі оренда однокімнатних квартир коштує трохи менше – 11 500 та 11 000 грн відповідно. Середній рівень цін на оренду житла у цих містах залишається високим, але не таким, як у лідерах рейтингу.

Черкаси, Хмельницький та Тернопіль відзначаються дещо нижчими цінами на оренду. У Черкасах середня вартість оренди однокімнатної квартири становить 10 000 грн, в Хмельницькому – 9 500 грн, а в Тернополі – 9 400 грн.

Одеса, яка раніше була одним з найдорожчих міст за цінами на оренду житла, зараз опинилася на 14 місці. Середня вартість оренди однокімнатної квартири тут становить 7 000 грн. Це значно дешевше порівняно з іншими обласними центрами.

Найнижчі ціни на оренду житла зафіксовані у Чернігові (5 800 грн), Запоріжжі (5 500 грн), Сумах (5 500 грн) та Миколаєві (5 000 грн). Ці міста сильно постраждали під час війни, що вплинуло на рівень цін на нерухомість.

Найменші ціни на оренду житла зафіксовані у Харкові та Херсоні, де щоденні обстріли суттєво впливають на вартість оренди. Вартість однокімнатної квартири у цих містах становить в середньому 4 000 грн, що є найнижчим показником серед обласних центрів України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277774.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua