Чехія продовжує підтримку України: виділено понад 21 мільйон доларів на гуманітарну та економічну допомогу

25 июл, 09:00

Чеська Республіка вкотре підтверджує свою підтримку Україні, виділивши понад 21 мільйон доларів на гуманітарну допомогу, розвиток та економічну підтримку. Цю інформацію озвучив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала, як повідомляє "Укрінформ".

Згідно з заявами Фіали, цьогоріч Чехія надасть Україні 500 мільйонів крон, що дорівнює понад 21 мільйону доларів. Ці кошти будуть спрямовані на гуманітарну підтримку, реалізацію програм розвитку та економічну допомогу. Вже протягом перших шести місяців цього року чеські компанії витратили приблизно половину цієї суми, зокрема на постачання водоочисних установок та обладнання для хірургічних і реабілітаційних центрів у Дніпропетровській області.

Прем'єр-міністр також зазначив, що аналогічна сума була виділена минулого року. Тоді Чехія активно підтримувала проекти в рамках гуманітарної допомоги та економічного розвитку України. Важливими аспектами цієї допомоги стали ініціативи з розмінування постраждалих від війни сільськогосподарських територій у Харківській, Херсонській і Сумській областях.

Один із яскравих прикладів допомоги – це постачання 30 когенераційних установок в Україну компанією GENTEC з Брно. Ця угода, яка була укладена через міжнародні тендери, оцінюється в понад 400 мільйонів крон, що приблизно дорівнює 17 мільйонам доларів.

Фіала підкреслив, що чеські компанії активно підтримують Україну з моменту початку повномасштабного вторгнення. Вони вже в перший рік війни почали встановлювати нові партнерські відносини, здійснювати ділові поїздки в Україну та брати участь у конкурсах на державні замовлення.

До відновлення України активно долучаються чеські компанії, які отримують контракти завдяки своїй спеціалізації та експертизі. Прем'єр-міністр також наголосив на важливій ролі чеських гуманітарних організацій і волонтерів, які зібрали "кілька мільярдів крон" для підтримки України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277776.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua