Уряд України затвердив Стратегію продовольчої безпеки до 2027 року

28 июл, 12:00

Кабінет Міністрів України ухвалив нову Стратегію продовольчої безпеки, що охоплює період до 2027 року. Про це повідомила пресслужба Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив три основні цілі стратегії. По-перше, уряд планує стимулювати розвиток аграрного виробництва та забезпечити наповненість продовольчого ринку. По-друге, необхідно забезпечити доступність продовольства для всіх верств населення. І, по-третє, стратегією передбачено зміцнення безпекової складової та усунення загроз, включаючи формування державного резерву, відновлення товарних ланцюгів, розмінування сільськогосподарських земель і адаптацію до змін клімату.

Прем'єр-міністр також зазначив, що в умовах повномасштабної війни аграрії вже зібрали понад 15 мільйонів тонн зернових та олійних культур. Він підкреслив, що Україна зможе продовжувати забезпечувати продовольство як для себе, так і для країн, що потребують допомоги. «Ми зберігаємо статус одного з гарантів глобальної продовольчої безпеки, і це залишиться так і надалі», — запевнив Шмигаль.

Він також подякував українським аграріям за їхню важку працю, особливо у прифронтових зонах.

Міністерство аграрної політики та продовольства України уточнило, що реалізація Стратегії буде здійснюватися у два етапи. Перший етап, що триватиме до 2026 року, зосередиться на підтримці агровиробників і розвитку агропромислового комплексу, включаючи виробників органічної продукції. Другий етап, запланований на 2027 рік, передбачає відновлення харчової промисловості на рівні об’єднаних територіальних громад, адміністративно-територіальних одиниць і держави в цілому.

Завдяки реалізації Стратегії передбачається створення стійкої системи продовольчої безпеки, забезпечення продовольчої незалежності України, а також доступу населення до безпечних і достатніх харчових продуктів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277780.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua