Рекордне зростання експорту яблук і груш у першій половині 2024 року

29 июл, 12:00

У першій половині 2024 року Україна зафіксувала суттєве зростання експорту яблук і груш, який зріс на 23% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Загальний обсяг експорту цих фруктів склав 28 тисяч тонн, що свідчить про позитивні зміни в аграрному секторі.

Згідно з даними аналітиків EastFruit, цей приріст є частиною загального зростання експортних поставок агропродовольчої продукції з України. Протягом січня-червня 2024 року експорт агропродовольчих товарів досяг $12,4 мільярда, що на 5% більше порівняно з першим півріччям 2023 року.

Окрім яблук і груш, значне зростання було зафіксоване і в інших сегментах плодово-ягідної продукції. Експорт плодово-ягідних культур збільшився на 50%, досягнувши $143 мільйона. Зокрема, обсяги експорту волоських горіхів зросли на 44%, досягнувши 19 тисяч тонн, а заморожених плодів – на 35%, склавши 38 тисяч тонн.

Зростання спостерігається і в інших категоріях. Продажі варення, желе та мармеладів принесли $9 мільйонів, що на 65% більше, ніж минулого року. Консервовані плоди та ягоди забезпечили $6 мільйонів доходу, що на 20% більше, а продажі соків склали $97 мільйонів, збільшившись на 61%.

Європейський Союз залишається ключовим ринком збуту для української плодово-ягідної продукції. Однак Україна також розширює свою присутність на ринку меду США, що свідчить про успіхи в географічному розширенні експортних поставок.

Аналітики зазначають, що попри зовнішні обмеження та загрози, пов'язані з війною, експорт товарів з доданою вартістю демонструє стабільно високий рівень. Це досягається завдяки високій якості української продукції та позитивному іміджу в очах зарубіжних партнерів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277800.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua