Хмельницька АЕС отримала нову техніку для завершення будівництва енергоблоків

30 июл, 13:00

На Хмельницьку атомну електростанцію (ХАЕС) прибули нові потужні машини, які будуть використовуватися для завершення добудови енергоблоків. Про це повідомила пресслужба Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом".

Як зазначено, роботи на ХАЕС зосереджені на завершенні будівництва енергоблоків №3 і №4, а також на зведенні нових енергоблоків №5 і №6 за технологією AP1000, розробленою американською компанією Westinghouse. Цей проект є частиною розширення і модернізації української атомної енергетики.

Для виконання частини цих робіт будівельники отримали нову сучасну техніку – потужний бульдозер Sinomach GTY 220. Ця машина є спільного українсько-китайського виробництва і відрізняється високою ефективністю в плануванні земельних робіт. Sinomach GTY 220 використовується для зрізання і переміщення ґрунту, що є критично важливим для підготовки території під нові будівельні роботи.

Бульдозер має вагу близько 25 тонн і відноситься до класу важкої техніки. Його габарити вражають: довжина складає майже 5,5 метра, ширина – понад 3,7 метра, а висота – понад 3,3 метра. Такі характеристики забезпечують його високу продуктивність і стабільність у роботі на складних ділянках.

Придбання нової техніки є важливим етапом у реалізації планів по добудові і модернізації Хмельницької АЕС, що допоможе не тільки збільшити потужності станції, але й підвищити її ефективність та безпеку. Водночас, зазначається, що завершення проекту має велике значення для енергетичної незалежності України і її здатності забезпечувати стабільне постачання електроенергії.

Очікується, що завдяки новій техніці роботи на майданчику ХАЕС будуть виконані в строки, що сприятиме швидшій реалізації всього проекту.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277813.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua