Ціни на помідори в Україні знизилися на понад 20% за тиждень: Аналіз тенденцій

05 авг, 13:00

Протягом поточного тижня (29 липня – 2 серпня) в Україні відзначено помітне зниження цін на тепличні помідори. Зокрема, ціни на якісні помідори впали до 20-40 грн за кілограм ($0,49-0,97/кг), що є середнім зниженням на 22% у порівнянні з кінцем минулого робочого тижня (22 липня – 26 липня).

Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit, які вказали, що стабілізація погоди в багатьох областях сприяла відновленню збору ґрунтових томатів. Завдяки цьому відновилася збиральна кампанія, що дозволило зменшити ціну на продукцію.

Експерти зауважують, що прибирання помідорів ведеться практично в усіх регіонах країни, але попит на цю продукцію залишається низьким через проблеми з якістю товару. Фермери вказують на те, що незадовільні якісні показники вплинули на зниження попиту з боку покупців.

Виробники та оптові компанії пояснюють ці труднощі поганими умовами для вирощування. Спекотна і посушлива погода серйозно пошкодила рослини: плоди страждають від сонячних опіків, часто з'являються тріщини, що значно погіршує товарний вигляд продукції.

Незважаючи на те, що ціни на тепличні томати поступово знижуються, нині ця продукція на внутрішньому ринку залишається в середньому на 25% дорожчою в порівнянні з минулим роком. Українські виробники пояснюють це загальним зниженням обсягів виробництва помідорів у країні, що впливає на ринкові ціни.

Таким чином, хоча зниження цін на помідори на цьому тижні є позитивним сигналом для споживачів, проблеми з якістю та загальне зменшення виробництва залишаються важливими чинниками, що впливають на ринок.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277869.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua