Співпраця Мінцифри та НАБУ зекономила державі понад 3,3 мільярда гривень на закупівлях дронів

12 авг, 12:00

Завдяки злагодженій роботі Міністерства цифрової трансформації та Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), держава змогла заощадити більше 3,3 мільярда гривень на закупівлях безпілотних літальних апаратів у рамках програми "Армія дронів". Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

У рамках посиленої системи контролю закупівель НАБУ отримало доступ до CRM-системи, що дозволяє детективам детально аналізувати всі контракти на дрони. Це включає дані про виробників, вартість і специфікації угод. Крім того, за рекомендацією НАБУ було створено спеціальні команди, які разом з журналістами досліджують ціноутворення на дрони, щоб забезпечити справедливі ціни на ринку.

Закупівлі дронів здійснюються через закриту платформу Prozorro, що забезпечує можливість контрактування безпілотників за конкурентними цінами. Завдяки ретельному контролю та аналізу закупівель, Сили оборони України отримали додатково 18 413 дронів на суму понад 1,8 мільярда гривень. При цьому державі було повернуто майже 1,5 мільярда гривень.

"Для управління поставками ми використовуємо інструменти від німецької технологічної компанії SAP. Це дозволяє нам контролювати терміни поставок та відслідковувати рух дронів від виробника до передової. Таким чином, безпілотники надходять безпосередньо до бійців, а не затримуються на складах," - зазначено у повідомленні.

Цей ефективний підхід є результатом рекомендацій НАБУ, які зобов'язують виробників або постачати дрони за справедливою ціною, або компенсувати різницю в разі завищення вартості. Співпраця між Мінцифри, НАБУ та компанією SAP продовжується, що гарантує прозорість і ефективність державних закупівель.

Отже, спільні зусилля Мінцифри та НАБУ не тільки сприяли значним економіям, але й забезпечили якісне і своєчасне постачання дронів для Сил оборони України, що є важливим кроком у зміцненні національної безпеки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277924.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua