Ситуація з ядерною безпекою на Запорізькій АЕС: нові загрози та погіршення обстановки

20 авг, 14:00

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі заявив про погіршення ситуації з ядерною безпекою на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) після нещодавнього інциденту з безпілотником. 17 серпня безпілотник влучив у дорогу, що оточує станцію, що викликало нові побоювання щодо безпеки об’єкта, повідомили в МАГАТЕ.

За інформацією МАГАТЕ, епіцентр вибуху був розташований поруч з критично важливими ставками для охолодження, всього за 100 метрів від Дніпровської лінії електропередач. Ця лінія є єдиною вцілілою на 750 кіловольт, яка забезпечує енергопостачання ЗАЕС, тому її пошкодження могло б мати серйозні наслідки.

Незважаючи на те, що в результаті інциденту не було жертв і не постраждало обладнання АЕС, пошкодження зазнала дорога між двома основними воротами станції. Це підкреслює зростаючі ризики для безпеки об’єкта, зокрема через військову активність у регіоні.

Експерти МАГАТЕ також відзначили, що протягом цього тижня спостерігається збільшення військової активності поблизу Запорізької АЕС. Це створює додаткові загрози для об’єкта і може ускладнити забезпечення належного рівня безпеки.

Директор МАГАТЕ висловив занепокоєння щодо потенційних наслідків подальших атак або інцидентів, що можуть загрожувати безпеці АЕС. Погіршення ситуації вимагає термінових заходів для забезпечення безпеки атомної електростанції та запобігання можливим катастрофічним наслідкам.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277950.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua