Український ринок автомобілів продовжує демонструвати прихильність до бензинових двигунів

21 авг, 14:00

Український ринок автомобілів продовжує демонструвати прихильність до бензинових двигунів, попри загальне зниження їх частки. У липні 2024 року в Україні було зареєстровано 2,4 тисячі нових автомобілів з бензиновими двигунами, що відповідає показникам попереднього року.

Згідно з даними "Укравтопром", частка бензинових автомобілів у загальному обсязі продажів нових легкових машин зменшилася. Якщо у липні 2023 року бензинові авто становили 45% від всіх нових легковиків, то цього року їх частка знизилася до 38%.

Незважаючи на зменшення частки, бензинові автомобілі продовжують користуватися попитом. Найбільшу популярність серед нових бензинових авто в липні здобув кросовер MAZDA CX5, який очолив рейтинг продажів.

ТОП-5 нових бензинових легковиків у липні виглядає наступним чином:

1. MAZDA CX5 – 147 одиниць;
2. KIA Sportage – 137 одиниць;
3. SKODA Octavia – 119 одиниць;
4. SUZUKI SX4 – 100 одиниць;
5. HYUNDAI Tucson – 99 одиниць.

Окрім нових автомобілів, бензинові моделі також залишаються популярними серед імпортованих вживаних авто. За даними "Укравтопром", у липні на українські номери перейшло понад 9,5 тисячі вживаних бензинових автомобілів. Середній вік цих машин становив 9,6 року.

Таким чином, бензинові автомобілі як нові, так і вживані, зберігають свою популярність на українському ринку, попри загальну тенденцію до зменшення їх частки серед нових продажів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277964.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua