США попередили держави, які мають торгові зв'язки з Росією, щодо ризику потрапляння під вторинні санкції

25 авг, 13:00

Сполучені Штати Америки серйозно попередили держави, які мають торгові зв'язки з Росією, щодо ризику потрапляння під вторинні санкції. Це попередження стосується країн, які дозволяють російським банкам відкривати місцеві філії для підтримки фінансування військових потреб Кремля. Інформацію про це опублікувало видання Financial Times.

Згідно з повідомленням, США продовжують активні зусилля для закриття можливих лазівок, через які Росія може обійти міжнародні санкції. Одним із таких методів є неясні способи оплати товарів подвійного використання, які використовуються для виготовлення зброї.

Заступник міністра фінансів США Воллі Адейємо підтвердив, що Вашингтон готовий вжити заходів проти країн, які дозволяють російським банкам відкривати філії у своїх юрисдикціях. Він зазначив, що санкції можуть бути накладені не лише на самі філії, але й на інші організації та компанії в цих країнах, які співпрацюють з російськими банками.

Адейємо підкреслив, що США мають намір здійснювати моніторинг і забезпечувати відповідальність за будь-які спроби обходу санкцій. Він запевнив, що країни, які співпрацюють з російськими банками, будуть під пильним контролем, і будь-яка співпраця з такими установами може спричинити серйозні наслідки.

Варто зазначити, що адміністрація президента США Джо Байдена вже у грудні 2023 року видала указ, який попереджає про можливість накладення вторинних санкцій на іноземні фінансові установи. Цей указ стосується установ, які здійснюють чи сприяють транзакціям, пов'язаним з військово-промисловим комплексом Росії.

Такі заходи є частиною ширшої стратегії США, спрямованої на зменшення економічних можливостей Росії і обмеження її здатності фінансувати військові операції. Вашингтон активно шукає способи підвищення тиску на Кремль та забезпечення дотримання міжнародних санкцій.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/278001.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua