Ціни на огірки в Україні стрімко зростають: що очікувати далі

02 сен, 14:00

В Україні спостерігається значне підвищення цін на огірки, що стало відчутним ударом для споживачів. З початку тижня тепличні комбінати підвищили відпускні ціни на цей овоч на 14%, що спричинило загальне зростання вартості на українському ринку. Аналітики проєкту EastFruit повідомляють, що основною причиною подорожчання є скорочення пропозиції як тепличних, так і ґрунтових огірків.

Зокрема, тепличні огірки на ринку України зараз продаються за ціною від 40 до 60 гривень за кілограм. Таке підвищення пов'язане не лише зі зменшенням пропозиції, а й з високим попитом на цю продукцію, який залишається стабільним, незважаючи на зростання цін.

Експерти зазначають, що обмежена пропозиція ґрунтових огірків також сприяє подорожчанню тепличної продукції. Наразі більшість огірків, що вирощуються на відкритому ґрунті, є низької якості, що змушує покупців віддавати перевагу дорожчим, але якіснішим огіркам з теплиць.

На сьогоднішній день ціна тепличного огірка в Україні перевищує показники аналогічного періоду минулого року у 2,8 раза. Таке різке зростання викликає занепокоєння серед оптових покупців та роздрібних мереж, які передбачають подальше підвищення цін у найближчі тижні.

Гравці ринку вважають, що зростання цін на огірки продовжуватиметься, особливо на фоні обмеженої пропозиції продукції як з теплиць, так і з відкритого ґрунту. До того ж, надії на імпортну продукцію також не виправдовуються, адже сусідні країни також стикаються з проблемами у цьому сегменті.

З огляду на таку ситуацію, споживачам слід очікувати подальшого зростання цін на огірки, що може негативно вплинути на їхню доступність на українському ринку. Водночас, ситуація з пропозицією огірків залишається невизначеною, і як розвиватиметься ринок надалі, поки що складно прогнозувати.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/278039.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua