МВФ рекомендує Україні підвищити ставку ПДВ як додаткове джерело доходів

06 сен, 09:00

Міжнародний валютний фонд (МВФ) висловив занепокоєння щодо недостатності ресурсів у законопроєкті про підвищення податків, що був розглянутий в Україні, і запропонував розглянути підвищення ставки податку на додану вартість (ПДВ) як можливе додаткове джерело фінансування. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Гетманцев зазначив, що МВФ вважає наявні ресурси в законопроєкті недостатніми навіть після його перегляду в парламенті. Як одне з можливих рішень, Фонд пропонує підвищення ставки ПДВ, а також обговорюється введення додаткового податку на банки. Дискусії з цього питання продовжуються, і ще не ухвалено остаточного рішення.

Голова Національного банку України Андрій Пишний також додав у своїй заяві на Facebook, що Україні і МВФ вдалося обговорити виконання зобов’язань Нацбанку, накопичення внутрішніх ресурсів для бюджету, підтримання міжнародних резервів та забезпечення макрофінансової стабільності.

Місія МВФ триватиме протягом тижня і буде зосереджена на середньостроковому бюджетуванні та можливостях фінансування через механізм Extraordinary Revenue Acceleration Loans (ERALS). Команда НБУ також працює над оновленням макроекономічного прогнозу і реформуванням фінансового сектору країни.

Завданням МВФ є допомога Україні в забезпеченні фінансової стабільності і зростання економіки в умовах складних зовнішніх і внутрішніх викликів. Підвищення ставки ПДВ та інші можливі податкові ініціативи можуть стати важливим кроком у досягненні цих цілей.

В подальшому, детальні результати обговорень і рекомендацій МВФ, а також впровадження нових податкових заходів, будуть мати значний вплив на фінансову політику України і її економічну стратегію.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/278082.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua