Швеція виділяє $49 мільйонів для підтримки енергетичної інфраструктури України

09 сен, 18:00

Уряд Швеції ухвалив рішення про виділення додаткових 500 мільйонів шведських крон, що еквівалентно 49 мільйонам доларів, для підтримки систем опалення та електропостачання в Україні. Цю інформацію було оприлюднено на офіційному сайті шведського уряду.

Ці кошти, за оцінками Світового банку, дозволять забезпечити електроенергією приблизно 185 000 осіб, що зробить цей внесок найбільшим з тих, які Швеція надала для енергетичного сектора України. Додаткова допомога буде надана паралельно з існуючою підтримкою, яку вже отримує Україна від Швеції.

Шведська підтримка зосереджена на задоволенні потреб найбільш вразливих верств населення України. Міністр міжнародного співробітництва та зовнішньої торгівлі Швеції Йоган Форссел зазначив, що нове фінансування спрямоване на виробництво електроенергії для близько 185 тисяч людей та допомогу в підтримці українського суспільства, економіки та бізнесу, що постраждали від російських атак на енергетичну інфраструктуру.

Міністерка енергетики, бізнесу та промисловості Швеції Ебба Буш підкреслила, що Швеція буде продовжувати свою підтримку України стільки, скіль буде потрібно. Вона зазначила, що з моменту початку російського вторгнення шведський уряд неодноразово допомагав Україні в енергетичній сфері, і тепер планує додаткову економічну підтримку для відновлення енергетичних потужностей України.

Цей внесок стане одним з найбільших внесків Швеції в енергетичний сектор України і дозволить забезпечити електроенергією лікарні та тисячі домогосподарств. Ініціатива передбачає установку двох газових турбін для виробництва електроенергії на початковому етапі, при цьому об'єкт буде оснащено захистом для мінімізації наслідків можливих атак.

Основну відповідальність за реалізацію цього проєкту несе Шведське агентство міжнародного розвитку та співробітництва. Проєкт є спільною інвестицією з українською державною енергетичною компанією та іншими міжнародними фінансовими установами.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/278097.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua