Хорватія анонсувала новий пакет допомоги для України

13 сен, 09:00

Хорватія анонсувала новий пакет допомоги для України, що включає як військову, так і фінансову підтримку. Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович оголосив про виділення додаткових 5 мільйонів євро для підтримки української енергетичної сфери. Цю інформацію підтвердив український прем'єр Денис Шмигаль після зустрічі з хорватським колегою.

Шмигаль висловив вдячність Хорватії за її беззастережну підтримку, зазначивши, що ці кошти значно допоможуть Україні у відновленні та розвитку енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок війни. "Ми дуже цінуємо допомогу Хорватії, яка охоплює не лише енергетику, а й інші ключові сфери", – зазначив Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Окрім фінансової допомоги, Хорватія також надала Україні 11-й пакет військової допомоги. Хоча деталі щодо складу цього пакету та його суми поки що не розголошені, така підтримка є важливою для забезпечення обороноздатності України.

Ще одним важливим кроком стала новина про відкриття представництва хорватської компанії DOK-ING в Україні. Ця компанія, яка є одним із світових лідерів у сфері роботизованих систем для гуманітарного розмінування, надасть Україні нові можливості для покращення протимінної діяльності.

Міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, що в Україні вже працює 45 машин для розмінування DOK-ING, які допомогли очистити понад тисячу гектарів території. Основними користувачами цієї техніки є підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій України. В їх автопарку знаходяться 10 легких машин для розмінування MV-4 та 14 важких машин MV-10.

Ці ініціативи підкреслюють зобов'язання Хорватії підтримувати Україну в умовах війни та сприяти її відновленню, як у військовій, так і в гуманітарній сферах.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/278147.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua