Товарообіг України досяг $72,6 млрд за перші вісім місяців 2024 року

16 сен, 09:00

У січні-серпні 2024 року товарообіг України перевищив 72,6 мільярда доларів США. Згідно з даними Державної митної служби України, за цей період в країну було імпортовано товарів на суму понад 45,1 мільярда доларів, а експорт склав майже 27,5 мільярда доларів.

Оподаткований імпорт у цьому періоді досяг 37,8 мільярда доларів, що складає 84% від загального обсягу імпортованих товарів. Податкове навантаження на 1 кг оподаткованого імпорту зросло до 0,5 долара США, що на 7% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Основними постачальниками товарів для України стали Китай, Польща та Німеччина. З Китаю було імпортовано товарів на суму 8,9 мільярда доларів, з Польщі — 4,5 мільярда доларів, а з Німеччини — 3,4 мільярда доларів.

Що стосується експорту, найбільшими покупцями українських товарів стали Польща, Іспанія та Китай. Український експорт до Польщі склав 3,1 мільярда доларів, до Іспанії — 1,9 мільярда доларів, а до Китаю — також 1,9 мільярда доларів.

У загальному обсязі імпортованих товарів найбільшу частку склали машини, устаткування та транспортні засоби на суму 15,5 мільярда доларів. На другому місці — продукція хімічної промисловості на 7,8 мільярда доларів, а на третьому — паливно-енергетичні товари на 6 мільярдів доларів.

Експортні товари з України були представлені переважно продовольчими товарами, які склали 16 мільярдів доларів. Метали та вироби з них експортувалися на 2,9 мільярда доларів, а мінеральні продукти — на 2,2 мільярда доларів.

Також повідомляється, що за вісім місяців 2024 року, при митному оформленні експорту товарів, на які встановлено вивізне мито, до державного бюджету надійшло 189,3 мільйона гривень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/278158.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua