Уряд планує значне скорочення соціальних видатків у 2025 році

16 сен, 17:00

У проєкті державного бюджету України на 2025 рік передбачено суттєве зменшення витрат на соціальні потреби. Зокрема, соціальні видатки мають скоротитися на 50 мільярдів гривень, зменшивши загальний обсяг до 420,6 мільярда гривень. Цю інформацію оприлюднила редакція "Економічної правди", посилаючись на аналіз проєкту бюджету.

Основна частина коштів, що виділяються на соціальні потреби, буде спрямована на дотацію Пенсійному фонду. На ці цілі заплановано витратити 280,2 мільярда гривень. Це найбільша стаття витрат у соціальному бюджеті на наступний рік.

Наступною за величиною статтею соціальних видатків є програма соціального захисту громадян, які опинилися у складних життєвих обставинах. На цю програму у 2025 році планується виділити 80,8 мільярда гривень.

Ще однією важливою статтею є виплата житлових субсидій, на які у 2025 році планується витратити 42,32 мільярда гривень. Очікується, що ці субсидії отримають близько 2,8 мільйона домогосподарств по всій Україні.

Скорочення соціальних видатків може бути обумовлене тим, що у 2024 році на цю сферу було закладено більше коштів, ніж фактично було витрачено. У зв'язку з цим, у законопроєкті про зміни до державного бюджету на 2024 рік передбачено зменшення деяких соціальних витрат.

Ці зміни в бюджетній політиці викликані необхідністю оптимізації витрат та забезпечення збалансованості державного бюджету. Як зазначають експерти, таке скорочення може вплинути на рівень соціального захисту в країні, проте уряд обіцяє, що найважливіші програми підтримки будуть збережені.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/278162.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua