Японія переживає найбільше зростання цін на землю за 32 роки: основні фактори

18 сен, 18:00

Середня місячна ціна землі в Японії продовжує зростати, підскочивши на 1,4% у порівнянні з 2023 роком. Це стало найбільшим зростанням цін за останні 32 роки, повідомляє Nikkei Asia на основі даних Міністерства землі, інфраструктури, транспорту і туризму Японії.

Згідно з даними станом на 1 липня 2024 року, ціни на землю зросли вже третій рік поспіль і демонструють найшвидше зростання з 1992 року. Основними причинами цього зростання є підвищення в'їзного туризму та збільшення іноземних інвестицій, що стало можливим завдяки ослабленню єни.

Ціни на комерційну землю виросли на 2,4%, а на житлову – на 0,9%. Ці зростання є найзначнішими від часів економічної "бульбашки", яка спалахнула в 1990-х роках через надмірні активи країни.

"На відміну від короткострокових спекулятивних угод під час "бульбашки", нинішнє зростання цін є стабільним і відображає реальний попит на землю," – зазначається у звіті Міністерства.

Після відновлення ринку, що сталося після фінансової кризи, спричиненої крахом Lehman Brothers Holdings, а також пандемією коронавірусу, ринок землі в Японії демонструє постійне зростання. Особливо це помітно в трьох найбільших містах країни: Токіо, Осаці та Нагої. Ціни на житлову землю зростають третій рік поспіль, а на комерційну – протягом 12 років.

Ціни на житлову землю зросли в 17 з 47 префектур Японії, а ціни на комерційну землю, що підлягає впливу зростання в'їзного туризму, піднялися в 28 префектурах. Цей тренд свідчить про тривале підвищення вартості землі в країні, що може мати значний вплив на ринок нерухомості та економічний розвиток Японії в цілому.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/278191.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua