ЄС планує створення резерву дизельного пального, щоб допомогти Україні впоратися з опалювальним сезоном 2024/2025

20 сен, 14:00

Європейський Союз планує створення резерву дизельного пального, щоб допомогти Україні впоратися з опалювальним сезоном 2024/2025. Це рішення прийнято з метою забезпечення стабільності енергетичного постачання та підтримки критичної інфраструктури в умовах можливих загроз.

Про це повідомила "Європейська правда", посилаючись на джерела в Кабінеті Міністрів України. Співрозмовники видання зазначили, що, якщо подальші атаки з боку Росії не призведуть до серйозних ушкоджень енергетичної інфраструктури, уряд не очікує планових відключень електроенергії при температурах вище 10 градусів морозу.

Водночас, в уряді готуються до можливих непередбачуваних ситуацій, зокрема до тривалих аварійних відключень. У зв'язку з цим, резерв дизельного пального буде ключовим елементом для підтримки критичної інфраструктури в випадку тривалих перебоїв з електропостачанням.

Запаси дизельного пального, які вже закуповуються у країнах ЄС, будуть зберігатися на території Європи, а не в Україні. Це рішення ухвалене для того, щоб уникнути ризику їхнього знищення внаслідок можливих російських атак. Проте ці резерви дозволять забезпечити роботу генераторів, які використовуватимуться для підтримки функціонування соціальних установ, таких як лікарні, школи та інші критичні об'єкти.

Таким чином, ЄС продовжує надавати Україні підтримку в умовах воєнного конфлікту, забезпечуючи необхідні ресурси для адаптації до можливих труднощів зимового періоду. Резерв дизельного пального стане важливим компонентом у підтримці енергетичної безпеки та життєзабезпечення населення в умовах нестабільності.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/278200.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua