Українці витратили 15 млрд грн на нові автомобілі в серпні: огляд популярних марок

27 сен, 14:00

У серпні 2024 року українці витратили близько 15 мільярдів гривень на придбання нових легкових автомобілів, що на 45% перевищує витрати минулого року і на 28% більше в порівнянні з липнем цього року. Ці дані надає асоціація "Укравтопром".

Зазначено, що близько половини від загальної суми витрат було вкладено в автомобілі лише п’яти брендів. Це свідчить про високу популярність певних марок серед українських споживачів.

Лідером за обсягами продажів стали автомобілі преміальної німецької марки BMW, за які було витрачено понад 2,149 мільярда гривень. Цей бренд продовжує залишатися у фаворі серед покупців, що підтверджує стабільний попит на його продукцію.

Другу позицію займає Toyota, дилери якої заробили 2,142 мільярда гривень. Ця марка також демонструє відмінні продажі, зберігаючи свою репутацію на українському ринку. Третє місце в рейтингу зайняв Mercedes-Benz з обсягами продажів у 1,2 мільярда гривень, підтверджуючи свою популярність у категорії люксових автомобілів.

Volkswagen зібрав понад 948 мільйонів гривень і посів четверту позицію, тоді як Audi замикає п’ятірку лідерів, отримавши 752 мільйони гривень. Ці дані свідчать про те, що попит на автомобілі преміум-сегменту залишається високим.

Крім зазначених брендів, до десятки найбільш популярних автомобільних марок, які українці активно купували в серпні, також увійшли Skoda, Land Rover, Renault, Lexus і Nissan. Цей перелік свідчить про різноманітність вибору споживачів та зростання інтересу до імпортних моделей.

З початку року в Україні було реалізовано нових легковиків на загальну суму 82,4 мільярда гривень, що на 23% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Це підкреслює позитивну динаміку на ринку нових автомобілів в Україні, незважаючи на виклики, пов'язані з економічною ситуацією.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/278262.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua