Банки підтримують відновлення енергетичної інфраструктури: Результати за чотири місяці

15 окт, 09:00

З червня по вересень 2024 року українські банки активно підтримують проекти з відновлення енергетичної інфраструктури, видавши кредитів на суму 8 мільярдів гривень. За цей період надійшло 2484 заявок на загальну суму 54,8 мільярдів гривень, із яких було схвалено або знаходиться на етапі підписання угод на 7,9 мільярдів гривень. Ці дані було оприлюднено у пресслужбі Національного банку України.

Згідно з інформацією, зібраною в Національному банку від 20 банків, лише у вересні було подано 514 нових заявок на кредитування на суму 8,4 мільярдів гривень. З них 1081 заявка на загальну суму 2,7 мільярдів гривень вже отримала схвалення. Також за відповідний період було видано 220 кредитів на суму 1,3 мільярдів гривень.

Зазначено, що загальна потужність, фінансована за наданими кредитами, становить близько 200 мегаватт. Найбільші обсяги фінансування спрямовані на газопоршневі когенераційні установки (96 МВт), дизельні та бензинові генератори (51 МВт) та сонячні електростанції (49 МВт).

Процес фінансування проєктів охоплює 21 область України, де банки також активно кредитують енергетичні потреби населення. У вересні було надано 1100 кредитів фізичним особам на загальну суму 133 мільйонів гривень, зі створенням загального портфеля кредитів для фізичних осіб у сумі 204 мільйони гривень.

Голова Національного банку України Андрій Пишний підкреслив позитивну динаміку у виконанні проєктів з підтримки енергетики, зазначивши подвоєння валового портфеля кредитів для бізнесу у вересні. Він також закликав банки та їх клієнтів активно співпрацювати у вирішенні перешкод, що ускладнюють реалізацію таких проєктів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/278399.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua