Експорт українського зерна за перші місяці нового сезону перевищив 13 мільйонів тонн

26 окт, 12:00

Станом на 21 жовтня 2024 року Україна експортувала понад 13 мільйонів тонн зернових та зернобобових культур у рамках нового маркетингового року 2024/25 (липень-червень). За даними «ПроАгро Груп» та інформації Міністерства аграрної політики та продовольства, точний обсяг експорту становить 13 017 тисяч тонн.

Згідно з даними Державної митної служби, експорт українського зерна перевищує минулорічні показники майже на 4,7 мільйона тонн, що є значним досягненням порівняно з показниками на 23 жовтня 2023 року.

У структурі експорту пшениці було відвантажено 7 228 тисяч тонн, що на 3,1 мільйона тонн більше, ніж у аналогічний період минулого сезону. Це свідчить про зростання попиту на українську пшеницю на світовому ринку.

Що стосується ячменю, то його експорт досягнув 1 673 тисяч тонн, що у 2,5 рази перевищує минулорічний показник. Це свідчить про стабільний ріст виробництва та збільшення можливостей для зовнішніх поставок.

Поставки кукурудзи також продемонстрували позитивну динаміку, склавши 3 844 тисяч тонн, що майже на 500 тисяч тонн більше, ніж у попередньому році. Україна продовжує залишатися одним з провідних постачальників кукурудзи на світовий ринок.

Крім того, з України було відвантажено 22,7 тисяч тонн борошна зернових культур, з яких 20,6 тисяч тонн становить пшеничне борошно. Однак цей показник на 18 тисяч тонн менше, ніж у відповідному періоді 2023/24 маркетингового року, що може свідчити про зниження попиту на борошно.

В цілому, незважаючи на виклики, з якими стикається аграрний сектор, експорт українського зерна продовжує демонструвати позитивні результати, забезпечуючи країні важливі валютні надходження та зміцнюючи її позиції на світовому аграрному ринку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/278471.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua