Христенко і Плачков не погодили проект протоколу про транзит газу в 2006 році

15 ноя, 11:38

Україна і Росія продовжать погоджувати проект міжурядового протоколу, що визначає обсяги й умови оплати транзиту російського газу територією України в 2006 році.

Як повідомили в Мінпаливенерго, сторони доручили робочим групам "відпрацювати даний документ і направити відповідні пропозиції на розгляд міжурядової комісії".
Нагадаємо, у понеділок в Києві відбулася зустріч міністра промислової політики та енергетики РФ Віктора Христенка з міністром палива та енергетики України Іваном Плачковим, у якій також взяли участь перший заступник міністра палива та енергетики України, голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко і заступник голови ВАТ "Газпром" Олександр Рязанов.
Російська сторона продовжує наполягати на переході з 2006 року на грошову форму розрахунків за транзитні послуги і підвищенні до європейського рівня цін на природний газ, що поставляється в Україну. Україна, у свою чергу, наполягає на збереженні в 2006 році умов оплати транзиту, що діють зараз.
"Нафтогаз України" як оплату послуг із транзиті одержує від ВАТ "Газпром" (РФ) природний газ за ціною $50 за 1 тис. куб. м. При цьому ставка плати за транзит газу по території України для "Газпрому" становить $1,09375 за транспортування 1 тис. куб. м газу на відстань 100 км
Інф. ictv

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/2894.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua