Боротьба з монополістами триває —Донецький «Укртелеком» отримав штраф

16 ноя, 12:38

Антимонопольний комітет України визнав зловживання Донецької філії ВАТ «Укртелеком» монопольним становищем та оштрафував порушника на 100 тис. грн.
В ході виїзного засідання у Донецьку Комітет встановив, що «Укртелеком», використовуючи недосконалість порядку застосування тарифів, встановив за переоформлення користування телефоном для приватних підприємців таку плату, яка передбачена за встановлення нового телефону. В результаті підприємці були змушені сплачувати 800 грн. замість 24.

На вимогу Комітету монополіст не зміг аргументувати свої дії та не обґрунтував структуру витрат на ці дві різні як за змістом, так і за складом послуги.

«Це ж нонсенс – прирівнювати будівельно-монтажну роботу до паперової, здирати при цьому всю суму витрат на будматеріали та кабельну продукцію. Плата за конкретну послугу має відповідати її обсягу, - зазначив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. - Тому монополіст має не тільки припинити порушення, а й усунути його причини, перестати ховатися за усілякими непорозуміннями в документах, розробити адекватні й економічно обґрунтовані тарифи на всі конкретні види послуг. Одночасно, за моїм дорученням, територіальні відділення Комітету перевірять в усіх регіонах України, чи мають аналогічні факти місце та, у випадках їх виявлення, вживатимуть відповідних заходів».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/2985.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua