Ющенко пропонує французам 15 українських підприємств

16 ноя, 17:51

Президент України Віктор Ющенко України закликав французькі компанії інвестувати в Україну, зазначивши, що наступного року уряд планує виставити на продаж близько 15 підприємств. Про це він заявив сьогодні, 16 листопада, під час Українсько-французького енергетичного форуму, що відбувся в Парижі.
Крім того, В.Ющенко також зосередився на планах будівництва міжнародного морського порту Донузлав, закликавши французьких партнерів взяти в ньому участь. Французька сторона повідомила, що готова загалом інвестувати 500 млн. євро в будівництво портів в Україні.
Як повідомляє прес-служба Президента, Віктор Ющенко розповів також про заплановане будівництво нового газопроводу, що має відбутися в рамках міжнародного газотранспортного консорціуму. Завдяки цьому проекту, сказав Президент, наша держава може збільшити обсяг поставок природного газу до Європи на 22 млрд. кубометрів.
Йшлося і про проекти поставок казахської нафти через Україну до Європи через нафтопровід «Одеса-Броди».
З української сторони на форумі були присутні: Олексій Івченко – перший заступник міністра палива та енергетики, голова правління НАК «Нафтогаз Україна», Юрій Недашковський – президент НАЕК «Енергоатом», Олександр Тодійчук – голова правління ВАТ «Укртранснафта», посол України в Парижі Юрій Сергєєв.
Із французької сторони були представники компаній Gaz de France, Areva, Framatome, Alstom, Renault, Societe General, Vinci, Medef International та ін.
Инф. hotline

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/3035.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua