Українські бізнесмени змінюють офшори

21 ноя, 13:01

До офшорних зон щороку тікає до півмільярда доларів - так бізнесмени економлять мільйони. Щоправда нині вони вкладають гроші не в екзотичні острови, а в держави з ліберальними податками.

Нещодавно компанії обирали офшор з найменшим податком і регулюванням – Кариби чи Антильські острови. Зараз шукають держави, звідки легко інвестувати в Україну. Обирають ті, що мають високу репутацію – Гібралтар, Гонконг, Кіпр.
Ярослав Ломакін, директор консультаційної фірми:
"В этих схемах нет места американским псевдоофшорам. В этих схемах все большую долю рынка занимает прозрачная, удобная, легитимная компания".
Таких офшорів не повинно бути в чорному списку Кабміну. Вони мусять мати з Україною угоди про уникнення подвійного оподаткування. Щоправда реєстрація в цих державах коштує дорожче – 5-10 відсотків прибутку.
Інна Деркач, фахівець консультаційної компанії:
"Европа не хочет работать с оффшорами типичными и если этот клиент не работает с Украиной, то с Европой лучше всего работать через Кипр".
Цієї весни Кабмін знову включив Кіпр до переліку країн-офшорів, наклавши на торгівлю з ним податкові обмеження. Але популярність острова серед мінімізаторів податків лише зросла. Кіпр став членом ЄС і тепер його інвестиції захищають закони Євросоюзу.
Інф. ictv

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/3283.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua