НКРЗ виконала рекомендації АМКУ

23 ноя, 09:38

Антимонопольний комітет України отримав офіційне підтвердження виконання рекомендацій Національною комісією з питань регулювання зв’язку України щодо розробки порядку формування тарифів на універсальні телекомунікаційні та поштові послуги.

Зокрема, НКРЗ зобов’язалася розробити методики формування тарифів на зазначені послуги.

Також Комісія визначила перелік нормативних документів, які дозволять сформувати чіткий та прозорий механізм ціноутворення.

До переліку буде включено методичні рекомендації з визначення собівартості, порядок проведення операторами зв’язку розподілу витрат за підгалузями та окремими видами послуг, а також порядок надання та розгляду пропозицій щодо перегляду тарифів.

«Реагуючи на рекомендації Комітету, Нацкомісія зробила важливий крок на шляху створення зрозумілих та економічно обґрунтованих тарифів. Оскільки вартість послуг зв’язку зачіпає інтереси кожного громадянина, споживачі мають чітко знати з чого складаються тарифи, тобто за що саме вони сплачують, - зазначив Голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв. – Головне, що затвердження цього порядку зробить механізм формування тарифів прозорим, позаяк унеможливить включення необґрунтованих витрат».

Прес-служба Антимонопольного комітету України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/3433.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua