АМКУ оштрафував низку птахопідприємств

24 ноя, 09:10

Антимонопольний комітет України визнав порушення з боку низки птахопідприємств Луганської області на ринку курячих яєць та застосував до порушників санкції.
У ході проведеного в Луганську виїзного засідання, Комітет встановив факт антиконкурентних узгоджених дій між виробниками товарних курячих яєць.
Так, за домовленістю підприємства узгоджували цінову політику, неправомірно регулюючи дрібнооптові ціни на свою продукцію через створену ними Асоціацію «Луганськпромптах».
У цьому зв’язку, Комітет оштрафував СТОВ «Авіс» на 8 тис. грн., СТОВ «Краснодонська птахобарика» - 2 тис. грн., ВАТ «Лисичанська птахофабрика» - 6,5 тис. грн., ВАТ «Сімейкинське» - 2 тис. грн. та ВАТ «Птахогосподарство «Червоний прапор» на 10 тис. грн.
«Такі антиконкурентні дії цих підприємств обмежували конкуренцію на регіональному ринку важливого для людей товару», - зазначив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. - Варто зауважити, що в ході розгляду справи порушники припинили неправомірні дії та ліквідували Асоціацію, а під час засідання визнали порушення».
Прес-служба Антимонопольного комітету України-

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/3509.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua