Київське міське відділення АМКУ повідомляє

28 ноя, 11:36

Київське обласне віддділення Антимонопольного комітету України:

визнало зловживання КП УЖГ “Житлорембудсервіс” Деснянського району монопольним становищем та оштрафувало порушника на 3,5 тис. грн. Відділення встановило бездіяльність зазначеного підприємства, яка полягала у неналежному утриманні та обслуговуванні будинку по вул. Мілютенка, 7. У цьому зв’язку Відділення зобов’язало підприємство припинити порушення та застосувало передбачені законодавством санкції.

визнало порушення ПП “ГАЛС - КОНСАЛТІНГ”, яке полягало у неправомірному використанні фірмового найменування ПП “Консалтингова компанія “Галс” на наклало штраф – 3 тис. грн. Відділення встановило, що ці підприємства знаходилися у конкурентних відносинах і, згідно з висновком спеціального дослідження, їх комерційні найменування схожі до ступеня змішування. У ході розгляду справи порушення було припинено шляхом перереєстрації ПП “ГАЛС - КОНСАЛТІНГ” у ПП “ГОЛОСІЇВСЬКИЙ КОНСАЛТИНГОВИЙ ЦЕНТР”.


визнало порушення ТОВ “Рігель” конкуренційного законодавства у вигляді невидачі пасажирам квитків за сплачений проїзд та застосувало до порушника санкції. Окрім цього, зважаючи на системність таких порушень, Відділення рекомендувало найбільшим міським перевізникам вжити дієвих заходів щодо дотримання ними правил надання послуг пасажирських перевезень автобусними маршрутами загального користування.

визнало та припинило зловживання ВАТ «Київгаз» монопольним становищем на ринку транспортування природного газу розподільними газопроводами. Відділення встановило, що підприємство у своїх договорах зі споживачами, які використовують газові лічильники типу РГ, ЛГ без вихідних сигналів та ЛГ-К-Ех без автоматичних коректорів, неправомірно вимагало проведення розрахунків за спожитий газ не за фактичними показниками, а за діапазоном об'ємних витрат. В результаті, при підрахунку витрат газу показники лічильників не враховувалися. У цьому зв’язку Відділення зобов’язало товариство усунути порушення.

Прес-служба Антимонопольного комітету України

-


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/3713.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua