Звіт про базове відстеження наказу ДПА України „Про втрату чинності наказами ДПА"

29 ноя, 10:05

Базове відстеження наказу ДПА України „Про втрату чинності наказами ДПА України від 19.05.99 №267, від 09.08.99 №421 та від 03.09.99 №477” (далі - наказ) здійснено Державною податковою адміністрацією України.
Цілю прийняття наказу є скасування дії порядків обліку окремих видів податків і зборів (обов’язкових платежів), які не відповідають вимогам чинного законодавства з питань оподаткування, та затверджені вказаними вище наказами. Необхідність скасування цих наказів пояснюється тим, що з 1999 року, тобто з часу затвердження зазначених порядків обліку, відбулися такі зміни в законодавчо-нормативній базі, які суттєво вплинули на порядок адміністрування податків і зборів (обов’язкових платежів), в т.ч. на порядок ведення оперативного обліку платежів до бюджету.
Основним таким законодавчим актом став Закон України „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, прийнятий Верховною Радою України 21ня 2001 року.
Заходи з відстеження результативності регуляторного акта проведено до набрання чинності цим регуляторним актом протягом десяти робочих днів.
Результати відстеження одержані методом проведення аналізу нормативно-правових актів ДПА України, що регламентують порядок ведення податковими органами обліку платежів до бюджету, на відповідність їх до вимог діючого законодавства.
За результатами проведеного аналізу, а також враховуючи те, що загальний порядок ведення органами державної податкової служби оперативного обліку платежів до бюджету, контроль за справлянням яких здійснюється органами державної податкової служби, нормативно врегульовано наказом ДПА України від 18.07.05 №276, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 02.08.2005 за №843/11123, Державною податковою адміністрацією України зроблено висновок про недоцільність внесення змін до наказів ДПА України 19.05.99 №267 „Щодо затвердження порядку податкового обліку”, від 09.08.99 №421 „Про затвердження порядків обліку окремих податків і зборів (обов’язкових платежів)” та від 03.09.99 №477 „Про затвердження порядків обліків окремих платежів” та необхідність їх скасування.
Результатом реалізації регуляторного акта стане скасування наказів, що не відповідають діючим нормативно-правовим актам України, з метою організації роботи органів державної податкової служби щодо ведення прозорого та достовірного обліку податків і зборів (обов’язкових платежів) відповідно до принципів державної регуляторної політики. Зазначене дозволить податковим органам забезпечити ефективний контроль за повнотою та своєчасністю сплати платниками податків платежів до бюджету згідно з Законом України “Про державну податкову службу в Україні”.
Прес-служба Державної податкової адміністрації України
-

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/3781.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua