Банк «Аваль» увіз в Україну другу партію срібних монет серії «Зодіак» з дорогоцінними каменями

29 ноя, 14:34

Банк «Аваль» увіз в Україну другу партію ексклюзивних срібних монет серії «Зодіак» з дорогоцінними каменями. Про це повідомляє прес-служба банку з посиланням на начальника відділу дорогоцінних металів і монет АППБ «Аваль» Аллу Іщенко.

За словами А.Іщенко, завезена у травні п.р. перша партія цих унікальних монет користувалася високим попитом у клієнтів банку як універсальний подарунок до свят. З огляду на підвищення попиту напередодні Нового року і Різдва, банк «Аваль» увіз в Україну ще одну партію монет серії «Зодіак» з дорогоцінними каменями, тираж яких близький до повного розпродажу Монетним двором м. Перт (Австралія).

У серію монет «Зодіак» входять 12 срібних і 12 срібних з 14-каратною позолотою монет тиражем по 10 тисяч штук кожна. Вага однієї монети — 8,5 г срібла 999 проби. Якість — матово-глянцева, номінал кожної монети — 1 долар Островів Кука. Незвичайна форма монет дозволяє носити їх як підвіску.

Глянцеве поле реверса кожної унікальної монети прикрашено матовим рельєфним зображенням одного з 12-ти астрологічних зодіакальних символів і відповідної йому стихії — Вогню, Землі, Повітря чи Води. У центрі монети у спеціальній капсулі розміщено 5 дорогоцінних каменів, що відповідають кожному знаку, загальною вагою 30 мг.

На аверсі монети викарбуване зображення профілю Її Величності Королеви Єлизавети II.

Кожна монета серії «Зодіак» знаходиться у прозорій захисній акриловій капсулі всередині яскравої листівки. На зворотній стороні листівки розміщено таблицю із визначенням по даті кожного з 12 зодіакальних знаків і відповідного йому дорогоцінного каменю.

Монети серії «Зодіак» реалізуються поштучно й у наборах у всіх відділеннях банку «Аваль», що пропонують клієнтам колекційні та інвестиційні монети по всій країні.

Банк «Аваль» є ексклюзивним постачальником в Україну інвестиційних і колекційних монет Британського королівського монетного двору і Монетного двору м. Перт (Австралія).

Банк «Аваль» також є дистриб’ютором пам’ятних монет України, сувенірної і супутньої продукції НБУ по всій території країни, а також монет Національного монетного двору Греції.

Прес-служба банку «Аваль»

-


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/3823.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua