АМКУ відстоює обґрунтовані тарифи

30 ноя, 11:42

Антимонопольний комітет України рекомендував Херсонській філії ВАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» запровадити економічно обґрунтовані тарифи на послуги перевезення вантажів під’їзними коліями.

У ході проведеного в Херсоні виїзного засідання Комітет встановив факт зловживання зазначеним підприємством монопольним становищем на ринку послуг з подачі та забирання вагонів.

Так, ВАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» неправомірно завищувало для підприємців плату за свої послуги на 30%.

При цьому, для деяких окремих підприємців було створено привілейовані умови. Зокрема, за аналогічні послуги для ТОВ «Херсонтрансойл» та ВАТ «Херсоннафтопереробка» ціни було встановлено на нижчому від собівартості самої послуги рівні.

У цьому зв’язку, Комітет рекомендував монополісту затвердити тарифи з урахуванням обґрунтованих складових ціноутворення та вжити заходів для унеможливлення подібних порушень у майбутньому.

«Тарифи мають формуватися прозоро. Тоді не виникатиме ситуацій, коли декілька підприємств сплачуватимуть за перевезення вантажів у сім разів менше за інших, - зауважив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. – На сьогодні товариство відреагувало на рекомендації Комітету, визнавши порушення та зобов’язавшись вжити заходів протягом місяця».

Прес-служба Антимонопольного комітету України

-


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/3894.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua