Україна заробила мільйони доларів на курсовій різниці

30 ноя, 15:53

За оцінками аналітиків "Укрсоцбанку", Україна заробила від приватизації "Криворіжсталі" додатково $43 млн. на курсовій різниці, повідомляє прес-служба банку.
"Основна інтрига валютного ринку минулого тижня - конвертація коштів Mіttal Steel за 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" у розмірі еквівалента 24,2 млрд.грн. Існували побоювання обвалу курсу долара до гривні у випадку непогодженості дій продавців і НБУ. Однак усі пройшло гладко, Нацбанк викупив іноземну валюту за курсом 5,0 грн., додатково заробивши за нашими оцінками майже $43 млн. на курсовій різниці з офіційним курсом (Mіttal попередньо викупив на ринку гривню за нашими оцінками приблизно на 2,5 млрд. грн.)", - йдеться в щотижневому огляді фінансових ринків України, підготовленому відділом випуску фінансових інструментів "Укрсоцбанку".
Нагадаємо, що до цього Mіttal Steel протягом приблизно двох тижнів через банки з іноземним капіталом продавав валюту на міжбанку за ринковим курсом, що був трохи вище 5,0 грн./$ - у межах 5,00- 5,05 грн./$. При цьому НБУ викуповував валюту тільки за курсом 5,0 грн./$. 24 і 25 листопада Нацбанком була викуплена основна сума - більше $4 млрд.
Компанія Mіttal Steel стала переможцем відкритого конкурсу з приватизації 93,02%-го держпакета акцій ВАТ "Криворіжсталь", запропонувавши на аукціоні 24 жовтня кращу ціну серед трьох учасників - 24,2 млрд.грн. ($4,792 млрд. за офіційним курсом НБУ 5,05 грн./$).
Инф. hotline

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/3947.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua