Права рибалок мають бути рівними

01 дек, 11:22

Антимонопольний комітет України припинив порушення законодавства про захист економічної конкуренції з боку низки рибодобувних та рибопереробних підприємств Одещини.

У ході виїзного засідання Комітет встановив, що ТОВ «Ізмаїльський рибзавод», ТОВ «Вилковський рибзавод», ТОВ «Болградзаготзерно», ТОВ «Айс спейс», ТОВ «Придунайське регіональне мисливсько-рибальське господарство» та Благодійний культурно-спортивний клуб «Придунайські мисливці та рибалки» реорганізували Асоціацію рибодобувних та рибопереробних підприємств «Ялпуг-Кугурлуй» в ТОВ «АРРП «Ялпуг-Кугурлуй» без відповідного дозволу Антимонопольного комітету.

При цьому, із статуту товариства було вилучено принципи вільного та відкритого вступу й виходу нових учасників, рівності прав у прийнятті рішень.

У цьому зв’язку, Комітет зобов’язав підприємства усунути порушення та привести документи у відповідність до вимог конкуренційного законодавства.

«Самодіяльність одеських підприємців спотворювала конкуренцію, а, відтак, призвела до порушення прав кількох десятків тисяч місцевих рибалок. Для районів, де риболовля є основним видом заробітку населення, така ситуація є неприпустимою. Тому, своїм рішенням Комітет не лише покарав порушників, але й забезпечив усім рибалкам рівні права», - зазначив з цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.

Прес-служба Антимонопольного комітету України

-


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4011.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua