Інструкція про порядок вилучення посадовими особами органів державної податкової служби України оригіналів та копій фінансово-господарських та бухгалтерських документів

02 дек, 09:51

Державна податкова адміністрація затвердила наказом від 08.11.2005 року № 493 Інструкцію про порядок вилучення посадовими особами органів державної податкової служби України оригіналів та копій фінансово-господарських та бухгалтерських документів.

Затверджена Інструкція регулює відносини органів державної податкової служби та платників податків при вилученні посадовими особами податкових органів при проведенні перевірок підприємств, установ та організацій копій фінансово-господарських та бухгалтерських документів, які свідчать про приховування (заниження) об'єктів оподаткування, несплату податків та зборів (обов'язкових платежів), та при проведенні арешту активів платника податків на підставі рішення суду - оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів.

При вилученні документів посадова особа органу державної податкової служби (податківець):

1. Ознайомлює представника платника податків з рішенням суду про арешт активів.

2. Визначає перелік тих документів, які (копії яких) підлягають вилученню.

3. У разі відмови платника податків добровільно надати документи складає акт довільної форми, що засвідчує факт такої відмови.

Вилучення документів здійснюється податківцями в присутності представника платника податків. Оформляється вилучення описом.

Представникам платника податків та іншим особам (у разі їх присутності) надано право робити заяви з приводу дій податківців, які викликають незгоду.

Зберігаються вилучені документи у спеціальному приміщенні податкових органів.

Прес-служба ПАРД

-


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4083.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua