Інформація про стан кредитного забезпечення підприємств агропромислового комплексу станом на 2 листопада 2005 р.

05 дек, 11:02

Станом на 25 листопада поточного року підприємствами агропромислового комплексу фактично узгоджено кредитних ресурсів вже 7,4 млрд. грн., отримано 7,0 млрд.грн., з них пільгових 5,3 млрд.гривень.
 
Позитивно справа із залученням кредитів, порівняно з минулим роком відбувається у Закарпатській, Житомирській, Полтавській, Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій областях, не допрацьовують керівники Донецької, Харківської та Черкаської областей.
Кредити залучаються за процентними ставками від 9,3 до 21 відсотків річних. Особливо великі труднощі виникають з отриманням кредитів у фермерських господарствах та дрібних сільськогосподарських товаровиробників, про що свідчать масові звернення з регіонів.
Надано реєстрів регіонами на виплату компенсації по здешевленню кредитів в сумі 271,1 млн. грн., які повністю профінансовані міністерством.
Додаткова потреба регіонів складає понад 114 млн.гривень.
Згідно перерозподілу між програмами державного бюджету на здійснення фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу через механізм здешевлення коротко- і довгострокових кредитів додатково виділено 65,7 млн.грн.
Закарпатська, Львівська, Рівненська та Сумська області повідомили про невикористання лімітних коштів на загальну суму 9,6 млн.гривень. Таким чином ліміт, що підлягає перерозподілу складає 75,3 млн.гривень.
Прес-служба Міністерства агропромислової політики України
-

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4172.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua