Банківські депозити подешевшають

05 дек, 11:39

Ставки за депозитами зросли до пікових позначок, але вже з початку року знизяться на 1-2% через сезонне зменшення попиту на гроші й прихід іноземних банків в Україну.
 
Українські банки за гривневими депозитами дають 10-14% річних, до 12% у валюті. Це пік, кажуть експерти. В людей виманюють гроші, бо через підвищений попит на кредити в банках дефіцит ресурсів та вже з нового року ставки падатимуть, передусім, короткотермінових вкладів.
 
Іван Істомін, начальник департаменту розвитку індивідуального бізнесу комбанку: "В январе мы ожидаем сезонное понижение ставок на уровне 1-2%.Это происходит из года в год. В начале года, январе-феврале, спрос на кредиты существенно снижается".
 
За прогнозами, високих процентних ставок вже не буде. На фінансовий ринок виходять іноземні гравці з дешевими ресурсами. Щоб конкурувати з ними, наші банки муситимуть знизити кредитні ставки, а отже й депозитні, інакше просто зникнуть.
 
Ернест Галієв, віце-президент комбанку: "Конкуренция будет возростать и большое количество банков будут ее не выдерживать. Речь будет идти о слиянии части банков или продаже их иностранным инвесторам".
 
Впродовж 2006 річні ставки за кредитами і депозитами знизяться на 1% у валюті, на 2% – у гривні.
 
Инф. ictv
-

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4183.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua