АМКУ посприяв безпеці газифікованого житла

06 дек, 16:36

Антимонопольний комітет України визнав зловживання ВАТ введення в експлуатацію газового обладнання житлових будівель та оштрафував порушника на 20 тис. грн.

У ході виїзного засідання Комітет встановив неправомірне застосування монополістом різних умов до рівнозначних угод щодо монтажу лічильників в газифікованому житлі будівельно-монтажними підприємствами.

Зокрема, договори із ПП "ТЕСС", ПП "Михасик", ПП "Термо-ресурс" та ПП "Запоріжгаз–Сервіс" передбачали здійснення монтажу, перевірки працездатності, пломбування лічильників тільки у присутності працівника «Запоріжгазу». Так як це встановлено відповідними нормативними актами.

Натомість ТОВ "Фірма “Газпобутсервіс” і ТОВ "Газбудсервіс" отримали пееваги без виправданих на те причин. Згідно з укладеними договорами ці підприємства мали право виконувати весь комплекс робіт з монтажу побутових лічильників одноосібно.

Оскільки такий підхід спотворював конкуренцію, Комітет застосував до монополіста передбачені законодавством санкції.

«Присутність представника «Запоріжгазу» - не примха, а гостра потреба. Він не лише здійснює контроль за належним виконанням робіт, але й, як фахівець спеціалізованого підприємства, забезпечує населенню безпеку газифікованого житла, - зазначив з цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. – Важливо, що монополіст визнав порушення та заборонив раніше привілейованим підприємствам виконувати зазначені роботи без свого працівника».

Прес-служба Антимонопольного комітету України

-


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4347.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua