Держкомстат України оприлюднив індекси цін на усі товари та послуги

07 дек, 09:24

На споживчому ринку у листопаді ціни на продовольчі товари зросли на 1,4%. Найбільше (на 28,2% та 19,6%) подорожчали картопля та овочі. На 8,3–1,3% зросли ціни на фрукти, молоко і молочну продукцію, яйця, вершкове масло, сир і бринзу, пшеничне борошно. Разом з цим на 2,0–0,2% знизилися в ціні м’ясо і птиця, соняшникова олія, риба і морепродукти, крупи і бобові, мед та цукор.
Ціни на непродовольчі товари зросли на 0,1%. На 0,7–0,4% підвищилися ціни на друковані видання, синтетичні мийні засоби, трикотажні вироби, вироби знатурального хутра, господарське мило, паперово-білові товари, меблі, будівельні матеріали. Водночас на 2,8–0,1% подешевшали паливно-мастильні та перев’язувальні матеріали, обчислювальна техніка, медикаменти, телерадіо- та електротовари.
При цьому ціни (тарифи) на послуги підвищилися на 1,5%. На 6,0–1,4% зросла плата за опалення, воду та каналізацію, вартість квитків до театрів, послуг спортивних установ, технічного обслуговування та ремонту автомобілів, готелів, індивідуальних послуг.
Прес-служба Державного комітету статистики України
-

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4359.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua