Постачання нафти на українські НПЗ скоротилося майже вдвічі

07 дек, 11:46

За рікина нафтопереробних заводів країни відмовилася від купівлі сирої нафти.
Одеський НПЗ зупинився на корінну реконструкцію, терміном на три роки. Херсонський і Дрогобицький заводи проводять зараз планові ремонти.

Усі вони переробляли, в основному, російське чорне золото. А три НПЗ, що залишилися, продовжують працювати і зберігають обсяги переробки. Щоправда, здебільшого відмовляються від російської сировини на користь вітчизняної.

Але попереджають, що якщо анульоване урядом Тимошенко мито на імпортний бензин на піднімуть, то незабаром працювати в Україні буде безглуздо усім вітчизняним нафтопереробним заводам.

У відповідь на ці заяви Антимонопольний комітет України попередив, що підвищення мита на ввезення нафтопродуктів загрожує країні новими бензиновими кризами.

Олег Салмін, паливного комітету парламенту України: «НПЗ на Украине имеют очень малые остатки запасов нефтепродуктов. И если импортеры откажутся по каким-либо причинам, начиная от политических исков, заканчивая экономическим нецелесообразным подходом, то это может привести к тому, что у нас опять будет дефицит нефтепродуктов. Мы должны создать условия для нашей нефтепереработки, чтоб они закупали нефть, перерабатывали и делали запасы на своих заводах».

Світлана Мороз, держуповноважена АМКУ: «Ми звернулися до Мінекономіки з листом, у якому висловили свої певної міри застереження щодо введення таких митних, рівнів митних бар’єрів, які б знову стали дійсно реальним бар’єром до надходження імпорту в Україну».
Інф. ntn.tv
-

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4397.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua