Пинзеник обіцяє зменшити податки, але поступово

07 дек, 16:46

Податковий тиск має поменшати, переконують урядовці. Втім, поки Міністерство фінансів пропонує понизити стягнення, Податкова служба повідомляє про збільшення податку на прибуток громадян.
Хоч круть, хоч верть. Поки одна частина пророкує зниження податків, інша - упевнено заявляє про їх зростання. Уряд рішуче налаштований знижувати податки, заявляє міністр фінансів. Пропозиції вже розроблені та передані до Парламенту.

Віктор Пинзеник, міністр фінансів:

- Ми запропонували по трьох податках зробити перший крок цього року. На 2% знизити нарахування по заробітній платі, в тому числі на 1,5% по пенсійному фонду. Скасувати митний збір та зменшити збір з купівлі-продажу валюти.

В один день із заявою міністра фінансів Податкова адміністрація заявляє кардинально протилежне - уже найближчим часом зросте податок на прибуток громадян. За словами голови ДПА Олександра Кірєєва, його ставка виросте саме на 2%.

Олександр Кірєєв, голова Державної податкової адміністрації:

- З 1 січня 2006 року. Це законом передбачалося ще 4 роки тому, коли податок знижувався до 13%. А потім передбачалося його підвищення до 15% у 2006 році.
А ще Мінфін та Податкова переконані: зарплату треба виводити з тіні. Тому боротьба із зарплатами в конвертах буде суворою - обіцяють у ДПА.

Інф. 5tv


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4444.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua