АМКУ захистив ділову репутацію всесвітньо відомого виробника продукції “Raffaello”

08 дек, 12:12

Антимонопольний комітет України визнав факт недобросовісної конкуренції з боку ДП “Севастопольський виноробний завод” і дніпропетровського ТОВ “Торгівельний дім “Маркет-Груп” та оштрафував порушників відповідно на 10 тис. та 20 тис. гривень.

Зокрема, Комітет з’ясував, що кольорове, композиційне та графічне оформлення упаковок шампанського кримського заводу, друкарські шрифти та розташування позначення “Raffaell” є тотожними або майже співпадають з елементами оформлення упаковок кондитерських виробів “Raffaello”, які постачає на український ринок корпорація “Ferrero Group”. Отже, оформлення цукерок та ігристого вина різних виробників є схожим до ступеня змішування.

В той же час, “Ferrero Group” не надавала дозвіл ані заводу, ані торгівельному дому на використання знаків ТМ “Raffaello” та елементів оформлення упаковок своєї продукції, яка має правовий захист в Україні.

Проте у листопаді 2004 року торгівельний дім запропонував заводу розпочати виготовлення шампанського під ТМ “Raffaell” та використовувати для оформлення товару відповідні зразки етикеток. А вже уні на ринок була поставлена ця продукція заводу, ексклюзивним дистриб’ютором якої виступив торгівельний дім.

У цьому зв’язку Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: «Такі спільні протиправні дії заводу і торгівельного дому не тільки вводять в оману споживачів, а й суперечать торговим чесним звичаям у підприємницькій діяльності, підривають ділову репутацію всесвітньо відомої корпорації, яка вже майже десять років працює на українському ринку. Тому своїм рішенням, прийнятим напередодні нового року, ми змусили підприємства-порушників працювати у межах встановлених законом правил гри. При цьому, з торгівельної мережі було вилучено такого шампанського на суму понад один мільйон гривень».
 
Прес-служба Антимонопольного комітету України
-

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4504.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua