Банк «Аваль» одержав право на здійснення операцій з банківськими металами на міжнародних ринках

09 дек, 09:51

Національний банк України розширив генеральну ліцензію банку «Аваль», надавши право на здійснення операцій з банківськими металами на міжнародних ринках, повідомляє прес-служба банку з посиланням на начальника відділу дорогоцінних металів і монет Аллу Іщенко.

Як повідомила А.Іщенко, «новий пункт ліцензії дасть можливість банку активніше працювати на міжнародному ринку дорогоцінних металів, а також використовувати переваги безготівкових «металевих операцій».
Зокрема, як заявив начальник дилінгового центру банку «Аваль» Р.Бондар, завдяки розширенню ліцензії банк «Аваль» зможе відкривати рахунки в банківських металах в іноземних банках, торгувати безготівковим золотом на міжнародних ринках, а також увозити метали без одержання індивідуальних ліцензій НБУ.
У результаті банк зможе хеджувати свої ризики зі зміни курсової вартості банківських металів на міжнародних ринках, значно збільшити обсяги операцій з металами, а також поліпшити умови з продажу металів клієнтам, у т.ч. за рахунок максимального наближення їхньої ціни до світових ринкових цін.
«Фактично тепер ми можемо здійснювати повноцінну діяльність з банківськими металами», — підкреслив Р.Бондар.
Крім того, за словами А.Іщенко, розширення ліцензії дасть можливість банку «Аваль» розширити асортимент банківських металів у мережі відділень (у т.ч. за рахунок торгівлі платиною, злитки і монети з яких раніше не ввозилися банком в Україну). «Також ми зможемо запропонувати нашим клієнтам операції з банківськими металами без фізичного постачання, зокрема, можливість конвертації гривні в золото й інші метали з метою захисту довгострокових накопичень від знецінення та інфляції», — повідомила А.Іщенко.
По її інформаціією, імпорт банком «Аваль» злитків з банківського металу за 11 місяців 2005 року перевищив 1 тонну золота. Крім того, з початку року на правах ексклюзивного дистриб’ютора банк увіз в Україну більш 8,1 тис. золотих і 24,3 тис. срібних монет виробництва провідних монетних дворів світу — Англії, Австралії, Іспанії, Китаю і Греції у межах програми «Монети світу», зареєструвавши відповідний товарний знак. Весь імпорт банківських металів здійснювався в межах індивідуальних ліцензій, що видавалися Національним банком України на 180 днів для кожного виду банківського металу по кожному контрагенту.
Прес-служба Банку «Аваль»
-

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/4569.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua